woensdag 30 april 2008

Bronnen

Hallo,
Het was erg gezellig gisteravond en we hebben onze belastingbijdrage opgegeten en gedronken op het consulaat. Eigenlijk duurde het tot 20.30 maar wij gingen rond 22.00 pas weg......om naar de bar te gaan met o.a. Huub en zijn vrouw. Ik kon de bitterballen al ruiken lang voordat ze binnen kwamen. Heerlijk! Ook kaas en haring ontbraken natuurlijk niet. Het buffet was heel lekker met sushi, heel veel verschillende salades, aardappelpuree, vis, vlees enz. Er was ook jenever (met nadruk op "was", hahaha). Nu ben ik net terug van de bronnen waar we (Hw's ouders, de oma van Mickey, Hw en ik) vandaag lekker hebben gebadderd. Ik ben zelfs in het ijsbad geweest. Nou ja "ijs" is wat overdreven maar 10 graden is toch nog wel bijzonder koud! Eerst kon ik er alleen met mijn voeten in en die vroren er zowat vanaf. Nadat Hw er helemaal inging kon ik naturlijk niet achterblijven. Al met al heeft het toch zeker 10 minuten geduurd eer dat ik er helemaal in was geweest. Ik kan je garanderen dat het ook niet lang was! Onderweg naar de bronnen kom je door de armere delen van Guangdong. Het verkeer is er nog bezopener dan in de stad zelf. Vandaag ben ik naar een sleuf-in-de-grond-met-halfhoge-muurtjes-erover-wc geweest. Dat was alweer een hele tijd geleden. Op de terugweg zijn we gaan uiteten. We hebben goed gegeten met 5 mensen voor 32 euro. In deze prijs zitten ook de St. Jacobsschelpen!
Vanmiddag heb ik nog met pap en mam in Marocco gesmst (lees: ge-sms-t). Jaja, zeer internationaal :)

dinsdag 29 april 2008

Op bezoek

Vanavond gaan Hw en ik op bezoek bij de consul. Dit i.v.m. een buffet voor Koninginnedag. Het begint om 18.00. Hw is nu aan het tennissen. Vanmorgen ben ik ook al een uur met hem gaan tennissen. Momenteel wordt ons huis schoongemaakt door onze "schoonmaaktante". Net ben ik bij de kapper geweest en heb ik maar liefst 4 euro uitgegeven. Morgen gaan we (Hw's ouders en ik) een dagje naar de bronnen. Er is besloten dat we terug gaan naar eentje waar we anderhalf jaar geleden al eens geweest zijn. Die keer heb ik lasogen opgelopen dus ik zal morgen goed opletten dat ik niet teveel in het water staar.

zondag 27 april 2008

1100+

De repetitie viel wel mee vandaag. Er waren wat minder mensen zodat iedereen wat meer aandacht kon krijgen. Het was toch wel weer vermoeiend om zo lang alleen maar Chinees te praten maar het gaat steeds beter. Zo weet ik eindelijk omhoog/omlaag/ en kruis/mol uit elkaar te houden. Nu nog links/rechts en dan zijn we een heel eind! Het concert gisteren is goed verlopen. Ik vond zelfs stukken uit Elgar mooi. Het was vandaag grijs van het stof buiten. Gelukkig regent het nu want het was niet echt fris te noemen. Net hebben we als dessert lekker zoete mango's gegeten. Dat is toch een van de voordelen van het in de subtropen wonen :)

vrijdag 25 april 2008

Hallo

Vandaag heb ik op de repetitie voor de broodnodige ontspanning gezorgd. We hadden 's morgens al de hele Elgar symphonie doorgespeeld. Iedereen was dus al suf en moe (ik ook). In Haydn knalde ik er ergens nog een kwartnoot achteraan die er dus helemaal niet was. We lagen compleet in een deuk. Daarna was de sfeer een stuk relaxter. Na 5 minuten zei de dirigent nog dat me die actie een biertje gekost had. Ach ja, dat kan er nog wel vanaf! Ik was er echt volledig van overtuigd dat er nog een noot moest komen, hihi. Hw was zo aardig om me op te komen halen. Om 16.20 was ik thuis en om 16.45 ging ik fitnessen. Na de les (waardoor ik waarschijnlijk morgen enorme spierpijn aan m'n hamstrings zal hebben) heb ik onze nieuwe brillen opgehaald. Ik heb de mijne nu op en het kijkt prima. Op de terugweg ben ik eerst bij Hw's ouders gaan eten, hw was er natuurlijk ook.
Heeft iemand nog tips wat ik zondagmorgen met die harmonie kan aanvangen? Ter herinnering: niveau helemaal niks tot niveau 5 jaar gespeeld. Help!

donderdag 24 april 2008

Stomme Elgar

Jongejonge, wat is die symphonie van Elgar toch een rotstuk! Een en al lang uitgesponnen "gezeiver". Toen we rond 14.30 dan eindelijk Haydn No. 104 gingen repeteren was ik nog blij ook. Dat duurde echter niet lang want de meeste strijkers hebben nooit geleerd hoe ze stilistisch verantwoord moeten spelen. Zo doen bijvoorbeeld aan het eind van een frase een accent op de laatste noot i.p.v. deze netjes terug te nemen. De dirigent keek hier toch raar van op en herinnerde ons eraan dat we nog maar weinig repetitietijd over hebben en dat we deze niet kunnen verspillen aan dit soort basisdingen. Maar ja, als je de basis nooit echt goed geleerd hebt....
Trouwens, mijn klarinet is afgelopen zaterdag al gemaakt door de ex hoboist van het orkest. Dat is een oude man die nu nog in de orkestcompound woont en ook zelf hobo's bouwt. Een onwillig klarinetveertje is dus peanuts voor hem. Ik heb mijn klarinet na de repetitie langsgebracht en om 17.00 heeft Roddy (die in hetzelfde gebouw woont) hem voor mij opgehaald en meegenomen naar Xinghai waar we concert hadden. Ik had de man 's middags al gevraagd wat de reparatie ging kosten en toen zei hij: "Zeker niet meer dan 50 RMB". Nou, toen heb ik hem maar alvast 50 RMB gegeven en gezegd dat het zo goed was. Voor degenen die de wissselkoers even kwijt zijn; 50 RMB is 5 euro.
Over goedkope acties gesproken: net hebben Hw en ik allebei een nieuwe bril uitgezocht. Hw's oude bril heeft een barst en zijn "backup-bril" is te klein voor zijn hoofd. Tijd voor een nieuwe bril dus. Nu bleken de prijzen zodanig laag te zijn dat ik er ook maar en nieuwe voor erbij heb uitgezocht. We hebben net met ons tweetjes 76 euro uitgegeven en morgen liggen de brillen klaar. Niet slecht he? We hebben niet eens de goedkoopste glazen gepakt. Mijn montuur kost 8 euro, hahaha! Eens kijken hoe lang dat meegaat ;)

woensdag 23 april 2008

Jazz

Het is nu 16.56 en als ik zit te bloggen ben ik natuurlijk niet aan het repeteren! Gisteravond belde het orkest om te zeggen dat we alleen 's avonds repetitie hebben (19.00-21.30). Lekker hoor, zo overdag vrij :) Het kwam ook goed uit want gisteravond heeft Gabe (de bassist) in een bar opgetreden. Hij nodigde ons uit om te komen luisteren en dat hebben we gedaan. Het was erg gezellig. Voor Gabe was het zijn eerste jazzoptreden sinds jaren. Het klonk lekker. De saxofonist was heel cool en erg goed. Vanmorgen om 11.00 uur ben ik met Hw gaan tennissen. Het is weliswaar bijna 28 graden maar toch voelt het lekker fris aan. Dat komt door de harde wind. Het heeft ook flink geregend waardoor de lucht "schoon" is. Ik had het zowaar een beetje koud! O ja, gefeliciteerd nog met het behalen van de "magische 15 graden"! Dat heb ik op weeronline gelezen. Hw en ik lagen in een deuk. Ik ben blij dat "jullie" weer eindelijk wat aangenamer wordt. Om 14.00 had ik fitnessles. Over een uurtje moet ik naar Xinghai gaan vertrekken.
Ik ga nu nog even wat uitrusten voor de repetitie.

再见!

dinsdag 22 april 2008

Dirigent?

De dirigent van deze week is ziek en kan dus niet komen. Morgen krijgen we een andere dirigent. Ik weet alleen dat het een buitenlander is maar wie precies weet ik niet. Vandaag hebben we dus "zelf" moeten repeteren. We zaten met de houtblazers in de kleine zaal. Eigenlijk waren we net voor de lunch uitgerepeteerd. De chinezen wilden echter na de pauze ook nog even repeteren want dan krijgen ze voor 2 repetities betaald. Uiteindelijk waren we om 14.20 klaar. Roddy is met mij meegekomen en we hebben gesquashed. Dat was erg leuk. We zijn net gaan uiteten en het was voor de eerste keer echt maar zeer matig. We hadden soep die meer naar bloem smaakte dan wat anders.
Ik heb al drie dagen last van een enorme blaar in mijn lip. Blijkbaar komt dat door het warme weer (een soort hitte uitslag). Ik kan nog net spelen maar het doet de hele tijd pijn. Niet relaxed dus. Ik heb de blaar net aangestipt dus je kunt je wel voorstellen met wat voor een gezicht ik nu zit te typen.
Omdat de dirigent morgenmiddag pas aankomt hebben we morgen van 15.00 tot 21.00 repetitie. Ik heb Feng Jia (conservatorium studente) uitgenodigd om pizza te komen eten op donderdag. Misschien neemt ze ook haar klarinet mee. Dit etentje komt natuurlijk voort uit het feit dat ze me aan haar leraar heeft voorgesteld. Zo gaat dat nu eenmaal in China.

maandag 21 april 2008

Netwerken

De repetitie bij de harmonie gisteren was echt supervermoeiend. Ten eerste was het niveauverschil tussen de spelers gigantisch groot; er zaten mensen die 2 (ja echt, 2, twee, two ,二) lessen gehad hadden en mensen die al 5 jaar speelden. Hoe moet je daar iets van maken!? Ten tweede moest ik de hele tijd chinees praten. Nu was ik nog moe van zaterdag en dan gaat het chinees toch net wat minder soepel, heel irritant. Gelukkig konden ze me wel begrijpen.
De repetitie vond plaats in een ander deel van de stad. Mijn collega Wilson (trombonist) kwam me ophalen. Laten we zeggen dat ik erg blij ben dat ik woon waar ik nu woon :). Het gebouw was helemaal kaal en onafgewerkt. Kale muren, vieze w.c.'s, deuren die nog net bleven hangen......
De overburen keken zo bij ons naar binnen en reken maar dat er heel wat lawaai geproduceerd werd! Volgens mij hadden de mensen aan de overkant niet eens w.c.'s in hun huis. Dat denk ik omdat onder in de hoek van het gebouw openbare toiletten waren. Deze ruik je al van enige afstand. Na de repetitie werden "wij leraren" uitgenodigd om mee te gaan eten. Tja, waarom niet he? Wilson , zijn vriendin (die fluitles heeft gegeven daar) en ik gingen met wat orkestleden mee naar een eethuisje (ook kaal en onafgewerkt). Het eten was goed en megagoedkoop, zelfs voor kantonese begrippen. De schade bedroeg 18 euro voor 8 mensen. Na het eten hebben ze me naar huis gebracht. Ik was helemaal gaar. Maar om 14.30 had Edward les....gelukkig was hij ook zo duf als een konijn en hebben we ons samen door les 5 geworsteld.
's Avonds was er een klarinetvoorspeelavond in Xinghai. Uiteraard moest ik gaan luisteren om aan "de connecties" te werken. Eerlijk gezegd had ik liever thuis blijven slapen want op is op. Maar ja, zoveel van die avonden zijn er nu ook weer niet. Het bleek een enorm ego document van de leraar te zijn: vier enorme foto's van hem op het podium, een diavoorstelling van jong tot oud, videoberichten van "gerespecteerde" mensen..........kortom schaamteloos onbescheiden! Een van de videoberichten was van een moeder van een leerling, aaaaaaaargh......"Hij is zo goed en zo streng, hij geeft ons kind een kans, hij is zo aardig tegen ons..." Mag ik een teiltje?
Hw en ik hebben natuurlijk geen kaartjes gekocht. Een meisje wat nu aan het conservatorium studeert (bij een andere leraar) heeft ons binnen gelaten. Zij heet Feng Jia. Ik had al eerder met haar gebeld en gemsnd. Zaterdagmorgen hebben we elkaar voor het eerst gezien toen zij naar de doorloop kwam luisteren. Zij heeft me gisteren ook aan haar leraar voorgesteld. Na het concert belde die leraar om mij te vragen wat mijn tarief was en dat hij waarschijnlijk wat leerlingen naar mij zou doorsturen. We zien wel hoe dat loopt. I.i.g. heb ik nu ook connecties op het conservatorium. Het was een goede netwerk avond ;).

zondag 20 april 2008

Mahler 1

Zo, het concert zit erop. Na het concert zijn we er nog een eentje gaan drinken met Huub en zijn vrouw. Het concert ging voor ons doen erg goed. Helaas knalde er toch nog een hoorn door in de generale pauze. Voor de rest gingen er gewoon wat stomme dingen mis maar de intentie was goed. Behalve de t*r*u*t* in het publiek die tijdens de zachte opening van het eerste deel haar mobiele telefoon eindeloos liet overgaan en vervolgens op haar dooie gemakje met de rinkelende telefoon naar buiten liep, nadat een zaalwacht in actie gekomen was. *&%^!&$@! Vreselijk, je zou je toch helemaal dood moeten schamen!
Morgenvroeg ga ik partijrepetitie geven bij een harmonie orkest. Blijkbaar moet ik na de pauze met het hele hout repeteren. Aaaaargh, dat is echt al lang geleden en het is nu natuurlijk ook nog in het Chinees. Wens me maar veel succes toe; ik zal het nodig hebben! Ik moet om 8.30 al klaarstaan om opgehaald te worden.
We hebben vandaag een paar uur last gehad van een tyfoon. Het waaide al vanaf gisteravond keihard en vanmiddag kwam de regen aan. Helaas hielp een paraplu weinig want de regen werd horizontaal aangeblazen.
Goed, ik ga maar eens naar bed want het is bijna 0.30.

vrijdag 18 april 2008

Pfff

Het gaat vandaag voor geen meter: klarinet spelen tijdens de repetitie ging niet, mijn 2de partij voor volgend concert is nergens te vinden (ik had de partij nog niet opgehaald maar volgens de bibliothecaris wel.... NIET dus! Je moet er namelijk voor tekenen en dat heb ik niet gedaan), de komende concerten speel ik alleen 2de (een concert zijn er 4 stukken, dan kan ik best een stuk 1ste spelen), de soep tijdens de lunch was een keer wel lekker maar flikker ik 'm over de hele tafel heen (Toshi's reactievermogen is prima in orde), mijn eetstokje viel 1 minuut later ook op de grond, de sleutel ging het deurslot bijna niet meer in (is alweer wat olie ingedaan), ik heb het concentratievermogen van iets wat totaal geen concentratievermogen heeft en het is pas 17.00 (en dus is de dag nog veeeeeel te lang). Er is wel hoop op verbetering want vanavond gaan "we" met de dirigent en de solist uit eten. Hoewel ik daar ook niet enorm zin in heb, gezien het al de 5de keer deze week is.
Wel grappig was dat Yu Long opeens op de repetitie verscheen. Heb ik natuurlijk meteen even gevraagd hoe dat nou met die eeuwige stroom 2de partijen zit (was nog niet geheel duidelijk). Hij had ook een ander bekend iemand bij zich waar ik nog speciaal aan voorgesteld ben (geen idee meer wie; geen concentratievermogen weet je wel). Uiteraard werd ik gepromoot als "meest chinese buitenlander". Ik stond er maar een beetje bij want het ging eigenlijk helemaal langs me heen.
Gisteravond zijn we naar Phoenix city geweest om kennis te maken met Huub en zijn chinese vrouw. Huub is de baas van een nederlands bedrijf dat industriele waterfilters maakt. Het was gezellig maar erg laat. We (Hw, Ronald en ik) kwamen al ruim een uur te laat omdat we in een file stonden. We hebben letterlijk 50 minuten op een plek stilgestaan. Toen het weer ging rijden, reed bij ons voor in de file een busje de spiegel van een grotere bus eraf. Weer stop dus. Door een goed gecoordineerde kamikaze-actie van Hw zijn we om het zooitje heen gereden. Om 01.45 kon ik dodelijk vermoeid naar bed.
Hopelijk morgen weer wat opgewekter nieuws.......

woensdag 16 april 2008

Home alone

Vanavond ben ik alleen thuis. Het is nu 28,4 graden (volgens de thermometer bij Hw's ouders).
Overdag zal het dus zeker 30 geweest zijn. Het viel erg mee omdat het niet vochtig was. Tijdens de lunch zijn we buiten gaan zitten. We waren niet snel genoeg dus hadden we het laatste tafeltje, zonder parasol. Dat was op zich niet erg want het was redelijk bewolkt, totdat de zon doorbrak.....wow die brandt dus echt al! Gelukkig eten de chinezen heel snel en zijn we aan een tafeltje met parasol gaan zitten. De repetitie was OK, alhoewel ik de eerste 40 min heb zitten te niksen. De dirigent ging het middendeel van het 4de deel oefenen en dat heb ik dus net niet. Daarna moest ik meteen op een hoge fis (fis3) inzetten. Niet fijn dus. Het programma van voor de pauze is gewijzigd. Ik speel nu ook in de ouverture die Zauberharfe van Schubert. Dit stuk heb ik ooit al eens gespeeld want de partij kwam me extreem bekend voor. Om 16.00 waren we klaar en om 17.35 was ik thuis. Ik had geluk want toen ik bij de bushalte aankwam, kwam de bus ook aan. Heel handig :) Thuis ff een kopje thee gedronken en toen op weg naar de fitness. Meteen uit het fitnessen ben ik bij Hw's ouders gaan eten. Het was weer eens lekker: bief met ananas en tomatensaus (een soort koeloyuk), in heet water gedoopte ijsbergsla, broccoli en vissoep.

234

Goeiesmorreges deze morrege!
Ja, ik kan wel zeggen: zie gisteren en eergisteren. Alleen zijn we gisteravond ook nog gaan winkelen met Hw's baas. Dit was na het eten en voor het terras......
Er zijn ontzettend veel buitenlanders in de stad i.v.m. de Canton Fair. Leuk om wat afwisseling te zien.
Hw is nu op weg naar Shenzen. Ze gaan bij een fabriek op bezoek waar ze heel veel projecten te bespreken hebben. Vanavond blijven ze in Shenzen.
Morgen gaan we (hoe kan het ook anders) uiteten met de baas van een ander nederlands bedrijf. Dat bedrijf zit op een industrieterrein waar ze maandag zijn geweest. Grappig is dat die man zaterdag naar het concert komt luisteren!
Ennnnnn.....vrijdag gaan we zeer waarschijnlijk met de dirigent en de solist uiteten bij HET seafoodrestaurant. De dirigent is wel grappig en heel erg dik. Hij heet Johannes Wilder en heeft nog 12 jaar in Gelsenkirchen gewoond. Onder de repetitie was het weer "Joke-is-buitenlander-tijd". De dirigent vroeg me of ik Duits sprak. "Ja". O leuk, waar kom je vandaan? "Holland". Holland, dat is leuk zeg! Mijn dochter heeft nog nederlands gestudeerd! "O ja?" O,o, dit doen we straks na de repetitie even. Ja, allemaal: mijn dochter spreekt de taal van het land van Joke en ik heb er in de buurt gewoond (gegniffel alom). Maar ja, zo gaat dat in het GSO he?

dinsdag 15 april 2008

Back 2 work

Het is nu dinsdagmorgen 8.00. Over 2 uur begint de repetitie. Gisteravond ben ik met Hw en zijn baas gaan uiteten (je leest het goed, dit is een nieuw bericht.....het is echt waar). We zijn in 1920 op het terras gaan eten en hebben daar de avond afgerond. Ze moesten namelijk in het Landmark hotel aan de andere kant van de straat hun registratie voor de Canton Fair regelen. Zelfs als bezoeker moet je een pas aanvragen. Dit duurde uiteraard weer even.
Overdag heb ik klarinet geoefend, alle klepjes gesmeerd en de gaatjes schoongemaakt. Helaas doet 1 klep het niet meer goed :(
Mijn esklarinet speelt wel weer lekkerder; het probleem zit in de besklarinet. Mmmmm, hopelijk hebben mijn collega's nog een oplossing :) Kunnen we tijdens de pauze even kijken.

zondag 13 april 2008

BZN2

Hallo,
Vandaag is Hw's baas aangekomen in GZ. Ik ben hem samen met Hw bij het vliegveld gaan ophalen. Daarna zijn we uiteraard gaan uiteten. Vervolgens hebben we in het hotel op het terras aan de rivier gezeten. Lekker hoor!
Vanmiddag heb ik met Qiang (de zus van Hw) squash gespeeld. Dat was erg grappig, zeker omdat geen van ons beiden de exacte regels kende. We hebben ons prima geamuseerd. Ook heb ik vandaag weer esklarinet geoefend. Dat was wel nodig want we spelen deze week Mahler 1. Er zitten een paar erg lastige trekjes in (t/m gis 3...). Het is nu bijna 0.00 dus ik ga maar eens naar bed. Goeienacht (alvast)!

zaterdag 12 april 2008

Drinkwaterkraan

Hier een foto van onze nieuwe drinkwaterkraan. Wel fijn hoor om "gewoon" water uit de kraan te kunnen drinken!
Net heeft Qi klarinetles gehad. De rest van de dag heb ik vrij en dat is maar goed ook want ik ben gaar. Vanmorgen had ik fitnessles en het ging voor geen meter. We zijn zelfs eerder opgehouden omdat het niet ging vandaag.
Het uiteten gisteravond was wel gezellig. Roddy lijkt helemaal niet op zijn vader. Zelfs Raoul (de paukenist) en Gabe (de bassist) zijn meegeweest. Na het eten zijn we bij de Duitse bar (die eigenlijk "1920" heet) op het terras gaan zitten. We waren netjes op tijd thuis, haha, daar komt mijn inzinkdag dus niet vandaan ;)

vrijdag 11 april 2008

230

Vannacht hebben we de airco toch maar aangezet. Heerlijk! Een voordeel is dat het gewaai van de airco het lawaai van buiten wat dempt. Hieronder in de creche beginnen ze namelijk zeer vroeg en zeer enthousiast liedjes te zingen. Dat is op zich niet erg maar in China geldt hoe harder, hoe gezelliger en dus gaat de speaker vol open...... Ook op de middelbare school langs de rivier kunnen ze er wat van met oppeppende ochtend speeches, zucht......
Vandaag heb ik heel braaf chinese woordjes geleerd. Erg leuk is dat je die nieuwe woorden opeens overal tegenkomt (het fenomeem van geconcentreerde hersenen).
Vanavond gaan we maar weer eens naar ons favo restaurant met de "gang" en Roddies vader.
Oh ja! De waterfilter is geinstalleerd. We hebben nu een extra kraan. Een foto volgt een andere keer want op deze computer kan ik geen foto's inlezen.
Daaaaaaag :)

donderdag 10 april 2008

Tibet

Ik krijg zo nu en dan mailtjes van jullie met de vraag wat wij nu van de Tibet kwestie meekrijgen.
Nou, niet veel! Nu kijk ik zowieso niet zo vaak naar het nieuws (zeer weining europese berichtgeving) maar als er al iets is krijgen de Tibetanen de schuld. De overheid zegt dat de Tibetanen deze kans aangrijpen om hun zaak te bepleiten en dat past niet binnen de Olympische Gedachte. Foei! Ze dragen dus niet bij aan het komende, enorme, gigantische en fenomenale succes dat deze Spelen zullen worden (ahum, ik weet het). Verder doen ze de zaak ook af als een handje rebellen die de bevolking zouden opstoken. Wel een verbetering met vroeger is dat het uberhaupt af en toe in het nieuws komt. Toen de fakkel in Griekenland aangestoken werd hebben we alleen het moment van de verstoring zelf niet gezien. De rest van het bericht wel al. Vroeger zou het hele bericht niet eens op tv gekomen zijn. Voor de rest weet ik het ook niet.

woensdag 9 april 2008

Racket-ruil

Vandaag een primeur in Hw's tennisracket handel. Hij heeft een racket geruild tegen een waterzuiveraar. Een van de mensen waarmee hij speelt heeft een bedrijf voor waterzuiveraars; het type dat je op het waternet aansluit, net voordat het water uit de kraan komt. In de deal zit ook de monteur die het geheel zal installeren. Joepie, geen gedoe met water meer! (en een racket minder, hahaha.)
Vanmorgen hebben we lekker anderhalf uur getennist. Volgens weather.com is het nu 28 graden en de gevoelstemperatuur ligt op 31 graden. Je kunt je wel inbeelden hoe warm ik het op de baan had. Het ging wel erg goed. Het is vreemd weer: het lijkt de hele tijd alsof het gaat regenen maar het blijft toch droog.
We zijn met Hw's vader gaan lunchen bij een eethuisje. Hw's moeder is er niet dus moesten we er zelf op uit. Vanavond kookt Hw's vader. Het is niet eens in hun beider hoofden opgekomen dat wij ook zelf zouden kunnen koken. Ach ja, voor Hw's vader is het ook wat gezelliger want Qiang komt waarschijnlijk niet thuis om te eten.
Gisteravond zijn we naar de film geweest. We hebben 10.000 BC gezien. De film was niet echt spetterend maar ook niet heel slecht. We hebben ook zwembrillen gekocht (de bios ligt in een winkelcentrum). Een gewone zwembril voor 5 euro en eentje op sterkte -5.00 voor 10 euro. Dat lijkt mij een heel redelijke prijs.
Tot de volgende keer maar weer!

dinsdag 8 april 2008

226

De killermuggen zijn weer terug :( Vannacht ben ik wakker geworden na een aanval omdat alle beten gigantisch jeukten. Niet echt bevorderlijk voor de nachtrust. Ik was al helemaal ingesmeerd met antimuggenspul maar dat mocht niet baten. Helemaal onder de dekens gaan liggen was geen optie omdat het daar te warm voor was (een luxeprobleem, ik weet het...). Nou ja, even wachten tot het warm genoeg is om het gebruik van de airco te rechtvaardigen dan zijn we 's nachts weer veilig!
Vandaag heb ik me per ongeluk toch weer even geergerd aan de chinese mentaliteit (ik doe mijn best om dat niet te doen). Mensen menen dat ze daadwerkelijk sneller de lift in kunnen als ze door je heen lopen. Het excuus dat ze niet wisten dat er mensen in de lift stonden ging niet op want het was een glazen lift. Werkelijk, ik loop tegenwoordig maar op de wachtende mensen in want anders kom je de lift niet eens uit. Ze duwen elkaar (en mij soms dus ook maar ik duw terug) gewoon uit de weg. Wie heeft er de moed om hier een etiquette cursus te komen geven? Ik zeg soms in het Chinees: "Wacht eens even zeg." Daar schrikken ze wel van, hahaha.
Goed nieuws is dat ik mijn internetcursus Chinees weer inkan. Ze hebben de site veranderd en daarna waren er heel veel problemen. Nu heb ik dus geen smoesjes meer om niet verder te gaan met leren. Wel lijken de oude lessen nu heel makkelijk, daar ben ik blij mee. Iets over de aanhouder wint ofzo.......?

maandag 7 april 2008

Zomer in april

Jawel hoor! Vandaag was het voor de eerste keer dit jaar 30 graden. Niet de nederlandse versie waar je het totaal van voor en na de middag moet optellen maar echt in een keer :)
Om 16.00 heb ik een kwartiertje op het balkon in de zon gelegen. Dat leek me wel lang genoeg.....
Om 13.10 ben ik gaan aerobicsen. Dat was wel leuk met dumbells erbij. Deze week heb ik vrij dus kan ik lekker veel sporten EN relaxen. We gaan nu zwemmen hier in de compound.
Tot later.




Daar ben ik weer!


Het heeft 8 maanden geduurd eer dat we hier gezwommen hebben. Dat is eigenlijk toch wel raar met het weertype dat wij hier hebben. Het water was erg fris maar na anderhalf baantje wel lekker.
Met dank aan Maurice heb ik nu gezellig Rowen Heze opstaan :) Beppie en Ge zijn ook al langsgeweest.

"Henk is unne lollige vint...Henk is unne lollige vint"

Hw's moeder gaat morgen met wat vriendinnen een weekje naar Japan. Ze heeft er veel zin in.

zondag 6 april 2008

Macau-foto's

Terug uit Macau

Deze foto is gisteravond gemaakt in het geliefde zeevruchtenrestaurant. Zoals jullie kunnen zien, is Maurice nu ook fan van de St. Jacobsschelp. Even voor degenen die Maurice niet kennen: dat is mijn neef en hij was in Japan voor zijn werk. China lag "op de terugweg" en daarom is hij gezellig op bezoek gekomen. Op vrijdag kwam hij uit Japan aan en omdat ik al in Macau was, is Hw met hem naar Macau gekomen. Gisteravond om 18.00 kwamen we aan in GZ. Vanmorgen om 6.00 uur zijn we opgestaan om Maurice naar de vliegveldbus te brengen. Hij zit momenteel in het vliegtuig.
In Macau hebben we vanalles gedaan. Het weer was de hele week grijs, grijs en nog eens grijs. Pas op vrijdag hebben we wat zonnestraaltjes op kunnen vangen. Uiteraard was ik meteen verbrand, jongejonge.....(op de foto zie je dat nog een beetje). In de slide show staan de foto's die ik afgelopen week heb gemaakt. In totaal hebben we 6 keer een uitvoering gegeven. We speelden voor middelbare school leerlingen. Een presentator uit Macau gaf "de les" en wij speelden voornamelijk bekende stukken. De dirigent spreekt geen Kantonnees en dat was nogal grappig omdat de hele "les" in het Kantonnees was. Af en toe werd er dus op het Mandarijn overgestapt. Hilariteit alom (ook in het orkest) toen de presentator in het Kantonnees vertelde dat de dirigent er geen hout van snapte.
Vandaag heb ik alweer getennist en ben ik naar een yogales geweest. Aangezien Maurice en ik gisteren al redelijk gaar waren, doe ik het de rest van de dag maar rustig aan. Alleen heeft Mickey zo wel klarinetles......