zaterdag 20 december 2008

Wat er voor het concert allemaal gebeurde...

Mijn klarinet deed het niet echt goed dus besloten we (Michael en ik) hem maar te repareren. Ik was namelijk bij Michael thuis voor het concert. Het werd een spannende middag want het veertje van mijn es klep is eigenlijk gewoon op. Als ik een lage noot speel gaat dat klepje "flapperen" omdat de weerstand te klein is. Dit is dus een mega probleem want alles onder de lage g was hierdoor onspeelbaar. Op een gegeven moment stelde Michael al voor om maar iemand van het orkest te gaan bellen om een klarinet te lenen, zo erg was het. Uiteindelijk heb ik met een tang de hele veer de andere kant op gebogen en dat heeft goed gewerkt. Een nieuwe veer zou natuurlijk fijn zijn (de huidige ziet er als een kronkelig boogje uit) maar ik krijg 'm niet verwijderd.....

Hoezo smog??

Michael vertelde me later (toen de klarinet het weer deed) dat hij toch even een schietgebedje had opgezegd. Gelukkig heeft dat wel gewerkt!
Toen was het tijd om naar de koffieshop te gaan. Het was natuurlijk vrijdagavond wat wil zeggen dat de hele stad vast staat qua verkeer. De taxi situatie bij zijn huis is normaal gesproken al niet zo denderend, laat staan in de spits. We stonden zeer hoopvol aan de kant van de weg te wachten maar er kwamen alleen afgeladen stadsbussen en volle taxi's langs. Op een gegeven moment klonk er een "He hallo Joke!". Zeer verbaasd keken we waar dat vandaan kwam en het bleek Ashan (mijn tennismaatje) te zijn! Zij zette net een vriendin af waar wij stonden. Ze vroeg of we een concert voor iemand konden verzorgen en wat dat zou kosten. Ik vroeg waar ze heengingen (ze was samen met haar man net de auto waar ze mee waren gaan ophalen). Ze gingen naar huis. Ik vroeg haar of ze ons even naar Dilettante wilde brengen en dat was geen probleem. Leuk he? En dat in een stad met weet ik hoeveel miljoen mensen! Ruim op tijd kwamen we aan.
Grappig is ook dat ik haar op donderdag bij Total Fitness ook al tegen gekomen was. Drie keer raden wie ik op weg naar het werk vanmorgen tegen kwam.......

2 opmerkingen:

Albertine C zei

Beste Joke en HW,
wat een probleem, heb ik een mooie kerstkaart gemaakt en kan ik die niet in die veldje plakken! Dat gaar alleen in een gewone mail.
Dan maar zo kaal de beste wensen voor het nieuwe jaar 2009. Wanneer is het Chinees nieuwjaar? Dan kan ik het nog een proberen. Boffen jullie even, je krijgt zo 2x goede wensen. Ik geniet altijd van het blog, al volg ik het niet elke dag. het gaat kennelijk goed daar aan de andere kant van de wereld.
Vele zuivere tonen en ander goeds wensen wij jullie toe, Albertine en Willem

Joke80 zei

Hallo,

Mijn emailadres is: joketummers@gmail.com :)
Chinees nieuwjaar is volgens mij eind januari ergens..

xx Joke