maandag 20 april 2009

Cruise

Hallo allemaal, dit is mijn eerste blogje vanaf een cruise schip! Ik zit momenteel op de "Legend of the seas". Lida zit naast mij en is even onder de invloed van een jetlag. Op vrijdag heft ze haar noodpaspoort gekregen in NL, zaterdagmiddag om 17.00 was ze in GZ. Zondagmorgen zaten we in het vliegtuig naar Shanghai. Daar vertrokken we vanaf de cruise terminal op de "Bund". Vervoer vanaf het vliegveld werd door Pieters werk geregeld. Om een uur of vier gingen Lida en ik aan boord. Dat was nog best ingewikkeld: eerst inchecken, dan wachten totdat ons nummer omgeroepen werd (nummer 4), paspoort laten kopiĆ«ren, Japanse immigratie papieren invullen, door de Chinese controle heen, nog een paspoort controle….. Uiteindelijk waren we dan aan boord. Na even uitgerust te hebben zijn we wat gaan eten. Dat zag er allemaal goed uit en het was lekker. Op een gegeven moment kwamen Pieter en zijn collega bij ons zitten en hebben we gezellig zitten te kletsen. Het a la carte avondeten was wederom netjes verzorgd. Ik koos voor een spinazie salade en een curry gerecht.

Het schip is van een Amerikaans bedrijf. Dat is aan alles te merken! Alle personeel groet je en ze lachen suikerzoet. "Hello, how are you?" en dat dan de hele tijd.

Het is voor mij nu een beetje vreemd om allerlei nationaliteiten in uniform te zien want dat komt in Guangzhou nooit voor. Het is zowieso leuk om weer meer "verschillende" mensen te zien! Er is een leuke mix van Chinezen en allerlei andere nationaliteiten aan boord.

Tijdens het ontbijt hadden ze een indrukwekkende selectie ontbijtgranen. Voor het ontbijt had ik trouwens al veel gedaan: om 6.15 was ik wakker en ik dacht; "Goh, ik ga eens even buiten kijken". Tot mijn verbazing waren we nog steeds in Shanghai! Ik heb foto's gemaakt en ben daarna nog even naar bed gedaan. Om 8.00 deden we mee aan de ochtendstretch. Aansluitend was er een yoga les waar we ook aan meededen. Pieter kwam toevallig even langslopen in zijn werk overall. Toen was het hoog tijd om (weer) wat te eten. Inmiddels waren we erachter waarom we zo laat vertrokken waren. De originele planning was 23.59 gisteravond maar het regende en waaide te hard. Vandaar dat we dus niet weg mochten.

Vandaag zijn we de hele dag op zee en de planning is dat we morgen om 12.00 in Japan aankomen.

 

2 opmerkingen:

Rieki zei

Nog niet zeeziek geweest? Dat was ik namelijk. Maar na een goed ontbijt was alles over.

Groetjes
Rieki

Paul en Annemie zei

Wat ben jij toch een bofkont!
Veel plezier
Groetjes.