zaterdag 25 april 2009

Weer aan de slag!

Gisteravond was ik om 19.00 thuis en ging meteen naar het restaurant om met Hw en zijn vader te eten. Hw's moeder is op vakantie in Australie en New Zealand. Restaurant Feng is dus gesloten!! Gisteren was het een "hang dag". Om 7.00 werd in het schip omgeroepen dat er van boord gegaan kon worden. Pieter had om 9.00 echter nog een bespreking met de kapitein. Wij zijn dus op ons gemakje gaan ontbijten (dat kon nog gewoon). Lida en ik hebben eerst in de hut gezeten maar dat was eigenlijk niet zo handig. We zijn maar van boord gegaan en in een koffieshop op Pieter gaan wachten. Het van boord af gaan ging snel maar bij de Chinese immigratie was het wachten geblazen. Lida's tweede entry werd afgestreept en nu moet ze dus in China blijven ;) Maandag word er een nieuw paspoort aangevraagd. Toen Pieter ons gevonden had, namen we een taxi naar het vliegveld. Daar aten we wat en hingen wat rond, en rond en....... Het vliegtuig had een beetje vertraging, de gate werd gewijzigd, ChongLee (een vriend van Roddy) zag mij zitten en kwam even hallo zeggen, we gingen het vliegtuig in (CL had een latere vlucht) en vervolgens zaten we daar een uur voordat we gingen vliegen. Pffffff, we waren alledrie behoorlijk gaar. Gelukkig kwam meneer Cheng ons op het vliegveld ophalen.
Vanmorgen had YongQi les en om een uur had ik repetitie in XingHai. Ik ging heel dapper met de fiets; het regent af en toe keihard maar ik had geen zin om de bus te nemen. Gelukkig bleef het tijdens het fietsen droog. Na de repetitie had ik nog een leerling. We hebben morgen een "high tea" concert. Het programma bestaat uit heel veel Strauss; Zigeuner Baron, Ohne Sorgen Polka, Jacht Polka, Kaiser Waltzer enz. Wel leuk om te doen :)
Jammer is wel dat de Koninginnedag viering ook morgenmiddag is. Extra balen want Hw gaat zowel het Chinese als het Nederlandse volkslied zingen! Hij is afgelopen maandag zelfs op auditie bij de consul geweest. Er was een vertaler aanwezig om te controleren of zijn Chinees wel klopte! Zie hieronder het eerste deel van de cruise foto's. Het internet is dramatisch langzaam dus deel twee is nog even afwachten. Veel plezier alvast met deel een!

1 opmerking:

Rieki zei

Zeer mooie foto's. Wat zul je genoten hebben.