vrijdag 5 oktober 2007

Giovedì in HongKong

Ha! De engelse invloed is duidelijk merkbaar tijdens het ontbijt! Ei met witbrood, koffie met melk en thee met citroen. We hebben in een eethuisje ontbeten op weg van het hotel naar het visa kantoor. Het ophalen van het visum ging heel snel. Nu moet Hw nog naar de vreemdelingenpolitie om de procedure af te ronden.
Zoals je hier een beetje kunt zien, lopen in HK alle wegen over en onder elkaar. Ik sta op een voetgangersbrug, daar stikt het ook van.
Hier nog meer engelse invloeden: dubbeldek bussen en ook dubbeldek trams (die gele). Na het ophalen van Hw's visum zijn we naar Times square gewandeld. Daar hebben we koffie gedronken en wat gewinkeld. Nou ja gewinkeld; een beetje rond gekeken want de prijzen waren niet echt aantrekkelijk..... Een ijsje verder zijn we naar een ander winkelcentrum gegaan. Daar waren wel betaalbare dingen te koop. Uiteindelijk heb ik bij twee winkels wat gekocht (kleren bij de een en oorbellen en een ketting bij de ander). Om 16.30 hebben we snel nog wat gegeten want om 17.05 vertok de bus terug naar Guangzhou. De controles gingen stukken sneller dan woensdag. Alleen ging Hw in de verkeerde rij staan. Ik was al 10 minuten buiten bij de bus toen Hw aan kwam lopen. Voor hem in de rij stond en vrouw met 2 kinderen die helemaal niks hadden ingevuld (je moet hier volgens goed chinees gebruik natuurlijk ook formulieren invullen, die dan weer gestempeld kunnen worden). Helaas was de bus toen al vol en moesten we op de volgende wachten, zucht........ Om 18.50 vertrokken we pas weer richting Guanghzou. In de bus was er niet zoveel te doen want de chauffeur deed het licht uit en de leeslampjes waren kapot. Helaas is mijn boek dus nog altijd niet uit. Dat wordt toch echt eens tijd. Om 21.20 waren we thuis, na een geslaagde missie. Gelukkig maar dat dat nu geregeld is! Tot zover HK.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi dat het gelukt is!

Groetjes, Cyrina

Ilse zei

He!

Anita was vorige week ook in Hong Kong... met het orkest o.l.v Edo de Waart meespelen... elkaar niet toevallig tegen het lijf gelopen?
Binnenkort een langere mail van mij!

X Ils