zaterdag 22 december 2007

gastblog Jolien aflevering 1

Hoi allemaal,

Hier iets over onze echte eerste dag bij Joke en Haiwen. Druk, maar dat hadden we al verteld. Je moet er echt even van bijkomen. Toch iets anders dan ons Geleen. De straat oversteken is gewoon rennen voor je leven en auto rijden zonder de verkeersregels te volgen. Voor rood stoppen is al moeilijk voor ze, maar zou je dat doen dan kom je ook niet ver.
Dus eerst maar wat uitgeslapen en getut, zodat we fit en goed voorbereid de drukte in kunnen gaan.
We gaan wat winkelen en de inkopen zijn niet mis. Bergschoenen voor omgerekend 19 euro en voor de mannen overhemden voor 9,- euro, die bij ons al gauw 60,- tot 80,- euro kosten. In het winkelcentrum waar we dit alles kopen staat bij iedere deur, iedere tafel, roltrap enz. wel iemand voor te verkopen of bewaken. Bij het afrekenen krijg je eerst een bon, daarmee ga je naar een andere balie waar de kassa is en daar betaal je. Dan ga je met de bon weer terug naar de verkoopster en krijg je bij vertoning van de bon je gekochte waren mee naar huis. Met de bonnetjes kun je ook nog een prijs winnen, maar dan moet je weer naar de uitgang van het warenhuis en daar staan wel 6 mensen die je weer helpen. Hoezo werkverschaffing?
's Middags wat tutten en 's avonds zijn we uitgenodigd bij de ouders van Haiwen om te eten.
Als we daar komen staat de tafel vol met allemaal lekkere dingen. Er staan 7 kommetjes met stokjes en er staat 1 bord met mes en vork. Jullie mogen raden voor wie dat bord is.
We eten sushi wel vier verschillende soorten, komkommer met veel knoflook, zeewier (echt heel lekker), zalm en andere lekkernijen, voor Jack is iets speciaals klaargemaakt, hoezo verwennen. Mevr. Feng heeft geweldig lekker gekookt en onze gastheer en gastvrouw verwennen ons heel erg en wij genieten er ook echt van. Van afvallen komt nog niet veel.
Hierna brengen we Joke naar de concerthal want zij moet werken en wij gaan met Haiwen op een terras zitten wachten op haar, met een fles rose. Niet slecht toch, als alle dagen zo door gaan
dan komen wij nog ronder en gezonder terug.

Groetjes van ons allemaal en Bojan Gefeliciteerd met je verjaardag.
Ik geef de pen door aan de mannen (zal wel minder tekst worden, maar meer foto's)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi jo,

En hoe bevalt het met de familie? Hebben jullie zelf al een kerstboom staan in de huiskamer?
Ik heb bij mij thuis al een echte staan!

NB: ik heb 6.1%loonsverhoging gekregen en een leuk kerstpakket!
Doen ze daar in China ook aan?

groetjes maya

Unknown zei

Hallo allemaal,
Gisteravond het concertje gehad met nancy, was erg leuk. Vandaag voor de tweede keer het centrum in voor de kerstliederen. Leon had vorige week een "ten bate bak voor jeugdorkest" gemaakt. Toch mooi 65 eurootjes bij elkaar geblazen. Hopen dit vandaag te verdubbelen. Alex heeft zijn hele drumstel bij zich, maar dat is geen probleem iedereen draagt wel iets, teamwork he. Matt roept moet gaan eten hij heeft verse champignonsoep gemaakt.Tot schrijfs. O ja namens bojan nog bedankt voor de felecitaties. Hoije.