maandag 21 januari 2008

Brrrrr

Het is vanaf vandaag officieel "grote winter" in Guangzhou. De "kleine winter" ligt al achter ons. Vanavond gaan we aan de hotpot (bouillonfonduen) om warm te worden. In theorie is de eerste dag van de grote winter de koudste van het jaar. Dit systeem is gebaseerd op duizenden jaren van observatie door boeren. Zo zijn er ook data vastgesteld waarop de rijst het best gezaaid kan worden en dergelijke. Het is wel fris vandaag, zeker in ons huisje wat meer gebouwd is om in de zomer koel te blijven. Het tocht behoorlijk en de harde Noordenwind maakt het extra koud. Ach ja, over een maandje denken we met weemoed terug aan koude voeten, handen en neuzen......
Een voordeel van het wonen in China is dat de Australian Open live goed te volgen is (een Grand Slam tennistoernooi in Australie). Het is daar maar 3 uur later dan hier en we kunnen op 2 zenders de wedsrijden volgen. Totdat op een zender een programma over Chinees schaken kwam :S jongejonge.
Dale had vandaag voor het eerst in lange tijd weer eens engelse les en het was ronduit dramatisch. Die jongen snapt er echt helemaal niks van. Heel vermoeiend lesgeven en de resultaten blijven maar uit. Zelfs Hw was geschokt door enkele uitingen van Dale en daar is toch heel wat voor nodig! Hopelijk komt het ooit nog goed. Morgen gaan we aan Tijl Eulenspiegel repeteren. Ik ben erg benieuwd of iedereen morgen zijn partij al kan spelen. Het is namelijk een technisch moeilijk stuk.

Geen opmerkingen: