zondag 8 juni 2008

端午节

Het is vandaag 端午节 (duanwujie). Dit is een feestdag om de dichter DuanWu te gedenken. Voor zover ik het meegekregen heb, leefde deze dichter lang geleden. Hij was erg vaderlandslievend en toen hij gedwongen werd zijn vaderland te verlaten is hij in een rivier gesprongen. De dorpelingen waren hier zo van onder de indruk dat ze rijst in het water gooiden zodat de vissen het lichaam niet op zouden eten. Vandaar dat er vandaag "zhongzi" gegeten worden; een soort rijstpakketjes. Het lichaam zou er nog altijd in het water drijven.......
Ik heb vanmorgen geheel per toeval met Tibet gebeld en gesmst. Ashan is daar namelijk maar dat had ze mij vergeten te vertellen. Ik stond dus op de baan maar geen Ashan te bekennen. Ik belde haar mobiel maar ik hoorde dat het een "leeg" nummer bertof. Zeer vreemd....na een paar keer proberen had ik haar te pakken. Toen vertelde me dat ze weg was (maar niet waarheen). Even later kreeg ik een smsje uit Tibet. Wow! Daar zou ik ook wel willen zijn! De planning van les van Edward liep ook niet helemaal soepel. Hij zou eigenlijk om 11.30 komen maar om 11.29 belde zijn moeder om te vertellen dat zijn vader hem niet naar de les gestuurd had. Of hij later nog kon komen. Jawel hoor, dat ging. Het onweerde verschrikkelijk onder zijn les dus zijn we wat langer doorgegaan.
Straks gaan we bij een Japans restaurant eten omdat het een feestdag is. Ik ga wat eerder met Qiang naar het winkelcentrum waar het restaurant in zit.
Zij wil namelijk wat dingen kopen en ik ga gezellig mee ;)

 

1 opmerking:

Rieki zei

Joke, ik was zeer verrast. De site ziet er prima uit. Je merkt meteen dat je een nieuwe look hebt.

Prima zo

Groetjes uit Roosteren