donderdag 12 juni 2008

博客

Daar ben ik dan weer :) De titel van vandaag betekend "blog". Ik ben redelijk moe want het fitnessen en lesgeven was vermoeiend vandaag. Edwards les ging wel goed. Na het fitnessen ben ik met mijn nieuwe Engels leerling (JianMing, vrouw, 42, niet getrouwd, doet elke dag yoga) een boek en een recorder gaan kopen. Het opnemen ging nog niet zo goed; nadat het apparaat uit geweest was, konden we de opname niet meer afspelen (hij hing wel nog aan de stroom). We moeten alles opnemen want ze heeft nog nooit Engels geleerd. Ze kan een paar letters uitspreken en een paar woordjes. Toen ze 16 was, is ze van het platteland in de stad komen werken. Ze heeft dan ook nooit pinyin (Chinees, maar dan in letters, zoals haar naam hierboven) geleerd. Dat maakt het leren van woorden die alleen uit letters bestaan er niet makkelijker op. Ze wil 2 keer per week op les komen. Morgen zie ik haar na het fitnessen om het alfabet nog eens op te nemen. Hihi, ik moet goed opletten dat ik de engelse uitspraak blijf gebruiken ;) AaBeeCee..AeBieCie....YongQi (klarinet) belde net dat hij op zaterdagmiddag naar school moet. Hij heeft nu morgen om 18.00 les. Gelukkig heeft hij maar 3 kwartier les want om 19.00 gaan Hw en ik uiteten met een paar "nieuwe" mensen. Zij hebben tennisles van Stan (de vriend van Hw met de tenniswinkel). Zij is Braziliaanse en hij Tjechisch. Hij heet zelfs Dvorak! Zoals het er nu uitziet heb ik voor het eerst in lange tijd een zaterdag helemaal vrij :) Mickey (klarinet) komt pas op zondag.

1 opmerking:

Bert zei

H die J !

Terwijl ik je blog aan het lezen was dacht ik nog, allemaal die namen :(
Een who's who zou wel errug handig zijn ! Ik kijk naar rechts en wat zien ik ???? Dit moet ESP zijn; echt niet verzonnen....scary.
Btw: waarom heb je een thermometer nodig ? Voor het verschil tussen belachelijk warm en achterlijk heet ? Hahahahahahaha....was getekend , "the Iceman"