zaterdag 27 september 2008

Gaat de herfsttijger echt weg??

Dames en heren (hooggeëerd publiek!) roffel....spannend muziekje..........
De thermometer in de woonkamer is vandaag tijdelijk onder de dertig graden gezakt! Het was vanmorgen maar slechts een miezerige graad of achtentwintig. Een hele verademing, dat wel. Vanmiddag was het wel weer gewoon ouderwets heet en plakkerig. Nu (22.15) waait het behoorlijk en overweeg ik serieus om straks de airco NIET aan te zetten. Waarschijnlijk wil Hw 'm toch aan maar dat zien we dan wel weer ;) De herfsttijger lijkt z'n biezen te pakken. De herfsttijger is natuurlijk degene die voor heet weer zorgt als de zomer eigenlijk al afgelopen is. Gewoonlijk gaat hij er na het midden herfst festival vandoor.
Het concert net was wel OK. Het was ter ere van een Duits-Chinese samenwerking. Dat komt dus neer op saaie speeches vooraf......in het Chinees.....en....in het Duits. Een duitse mevrouw sprak vlekkeloos Chinees. Zij had ook beter vertaler kunnen spelen want die bakte er niet zoveel van (vooral qua uitspraak en uhmmmm). Mozart was eigenlijk nog wat saai. Widmann fraseerde wel mooi maar het bleef voor de rest erg vlak.
Morgen komt Irena logeren. Haar heb ik in juli ontmoet toen we in Yangshuo op vakantie waren. Zij werkte toen bij het guesthouse de Giggling Tree. 
Vanmorgen ben ik er met mijn fototoestelletje op uit gegaan. Het resultaat kunnen jullie onder de volgende link bekijken:

1 opmerking:

Jo en Riny zei

Joke,

Mooie foto's van een ontwakende stad, het begin van de dag en de opkomende zon.

Groet,

Riny en Jo.