maandag 29 september 2008

Gouden week

De gouden week is begonnen; heel veel mensen hebben deze week vakantie i.v.m. het oprichten van de Volksrepubliek op 1 oktober. Deze schooljongetjes moesten op zondag o.a. het volkslied en nog wat kinderliedjes zingen voordat de vakantie kon beginnen.
Vanmorgen ben ik maar weer eens gaan joggen. Het weer is veel aangenamer nu: de temperatuur en de gevoelstemperatuur zijn hetzelfde! 's Morgens was het zelfs fris op de gang bij de liften want het waait best hard. We (Irena en ik) zijn handtasjes in gaan kopen vandaag. De duurste was 35 RMB en de goedkoopste 10. Als winkelbodempje hadden we een laagje dim sum aangelegd. Het was druk in het restaurant dus zaten we bij andere mensen aan tafel; opa, oma en kleinkind. Het kleinkind werd natuurlijk bijna gedwongen om Engels met ons te oefenen. Toen de verlegenheid over was kregen we diverse liedjes te horen en kregen we nog een kungfu demonstratie op de koop toe. Dat was wel schattig.
Om 13.30 werd het ons te druk in de winkelstraat en zijn we thuis gaan chillen. Net zijn we bij China Plaza geweest voor wat Japans en nog een beetje gewinkel. De voetmassage tussendoor was geen overbodige luxe ;)

Geen opmerkingen: