donderdag 9 oktober 2008

Toeterdetoeter

Vandaag heb ik echt veel gespeeld! Tijdens de repetitie heb ik alvast Mahler 4 geoefend (ze deden eerst het stuk waar ik niet inzit) en wat trio stukken. Toen dus "gewoon" orkestrepetitie met het 2de pianoconcert van Prokofiev. Jeetje miena, wat gaat het tweede deel snel!! De partij ligt nu naast me en ik werp er zo nu en dan een blik op. Zes kruisen en dan tempo vivace, heftig hoor.
Na de lunch werd er een stuk voor strijkers geoefend zodat Michael, Roddy en ik konden repeteren voor het kamermuziek concert. We hebben een doorloop gehouden en daarna wat plekjes geoefend. Embouchure technisch is het best zwaar want je bent bijna constant aan het spelen. We hebben tot 16.00 gerepeteerd. Toen zijn Roddy en ik met de dirigente een kopje koffie gaan drinken. Ik had haar vanmorgen gevraagd of ze daar zin in had en dat had ze dus wel :) Het was erg gezellig. Op een gegeven moment moest ze weg want ze heeft natuurlijk een chauffeur van het orkest die al de hele tijd op haar aan het wachten was. Zometeen ga ik met Hw en Qiang een kopje koffie drinken bij Dilletante (waar ons concert is). Roddy komt langs en de eigenaresse ook. Met haar (haar Engelse naam is Candy) zijn we trouwens dinsdagavond in HET seafoodrestaurant gaan eten. Mmmmm, weer heel wat St. Jacobsschelpen verorberd ;)
De basklarinetpartij in Mahler ziet er redelijk speelbaar uit. Helaas is er ook een gedeelte voor basklarinet in A. Dat wordt dus even de partij omschrijven en goed oefenen op alle moeilijke bindingen omdat er superveel voortekens bijkomen.
Goed nieuws: mijn invloed bij het orkest begint toe te nemen want de repetitie van volgende week donderdagavond is verdwenen :) Morgen repeteren we trouwens van 15.00 tot 21.30 omdat de communistische partij de zaal 's morgens nodig heeft.
OK, ik ga er van door; Qiang staat al klaar.

1 opmerking:

Cyrina zei

Ha Joke!

Een kamermuziekconcert met z'n drieen is 'killing'! De repetities vallen over het algemeen nog wel mee, maar een concert... Sterkte...

Groetjes, Cyrina

P.S. Ik vind het toch steeds leuk om kamermuziek te doen hoor!! ;)