maandag 8 december 2008

Jurk besteld

Zo, de missie van vanmorgen is geslaagd: de jurk is besteld. Uiteraard hebben we de jurk, die we 's morgens als allereerste gezien hadden, gekocht. Hihi. Wel hebben we eerst alle andere winkels bekeken. Uiteindelijk zijn we toch maar bij de winkel binnen gestapt en heb ik 'm gepast. Hij was overduidelijk mooier dan alle andere. De jurk was boven het orkestbudget (dat heb ik nou altijd...... ik zoek altijd het duurste uit maar ik doe het niet met opzet). Ik leg nu 500 RMB bij maar dat vind ik niet zo erg. Twee collega's die we onder het winkelen zijn tegen gekomen hebben me nog geholpen met afdingen. We waren al uit de winkel weg gegaan want ze wilden 2300 RMB voor de jurk hebben. In een andere winkel kwamen we mijn collega's weer tegen en heb ik hen over de jurk verteld en ook gevraagd of zij me even wilden helpen. Dat was geen probleem en ze kregen de prijs omlaag tot 2000 RMB. Lida en ik stonden tijdens de onderhandelingen buiten verdekt opgesteld te wachten. Nu is het wachten op de op maat gemaakte versie.

Na deze actie hebben we de chauffeur gebeld en zijn we bij "Tiger prawn" gaan lunchen. Dat is een vietnamees restaurant in de buurt van Beijing Lu. 's Avonds moet je er zonder reservering minstens een half uur buiten wachten om binnen te komen. Rond lunchtijd is het goed te doen. Na het eten ben ik lekker thuis afgezet en ben ik om 17.00 gaan fitnessen.
Nu heb ik gezellig door het hele huis kaarsen en waxinelichtjes aan. Heel relaxed :)
Op de foto staat een stukje van de Yu tuin in Shanghai.

1 opmerking:

Anoniem zei

he jo, ik had laats probere te bellen maar helaas: niet thuis. Ik ben erg benieuwd naar die jurk van je. Ik hij zwart?

Ons huis schiet inmiddels wel op: alle muren zijn gestuct, de plafonds zitten erin en aanstaande dinsdag wordt eht keukenblad geplaatst. De vloer gaan we aanstaandew zaterdag uitzoeken: wij hebben een mooie donkere houten antieke look vloer gezien!
Ik spreek je binnenkort weer eens via de telefoon. Kan ik trouwens ook je mobiel bellen met die teledump?

groetjes Maya