woensdag 31 december 2008

Nog 2 te gaan :)

Twee nieuwjaarsconcerten zitten er al op! We speelden in HuiZhou en HeYuan. Gisteren na het concert zijn we met de orkestbus terug gekomen naar GZ. Dat was een redelijke rit en om 1.45 kwamen we bij de compound aan. Hw kwam mij ophalen en omdat er nauwelijks verkeer was, waren we om 2.00 thuis.

Hier zitten we in het hotel een fascinerend potje scrabble te spelen. Dat is best lastig in het Engels, zeker als je prachtwoorden in het Nederlands kan maken met je letters ;) Wel leuk dat ik van twee "native speakers" gewonnen heb, hihi!
Tja, zoals je ziet blijft China China en gelden sommige regels nu eenmaal niet voor iedereen!
Hier het uitzicht naast de concertzaal in HuiZhou. Gezellige boel he? Iedereen had zoiets van: "Waarom maak je daar in hemelsnaam foto's van?". Nou voor op de blog dus!
De beide concertzalen vielen best mee. Eigenlijk waren ze best redelijk. Qua akoestiek was het wel puur drama en alles moest versterkt worden met microfoons. Bij een zaal hadden ze zelfs wc papier, ook na het concert nog (als er al papier is, is dat meestal binnen een uur op....).
Vanavond spelen we in ZhongShan, om 14.30 vertrekt de bus. Vorige oudjaarsavond speelden we daar ook. Het snackschema voor in de bus is al uitgewerkt: ik verzorg de champagne (miniflesjes van bij de Metro), wasabi nootjes en wat ander snackgerei; Michael neemt toastjes, brie en aardbeien mee (het is nu aarbeienseizoen hier) en Roddy zorgt voor chocola. We gaan achterin in de bus zitten (jaja, op de achterbank....dit verhoogt het "schoolreisjesgevoel" drastisch, hihi). Michael is vroeg bij de bus om deze plaatsen te bemachtigen. 

Voor straks alvast:

新年快乐, UNNE GOEIE ROETSJ, 万事如意 EN VEEL GELUK EN GEZONDHEID IN 2009!!!1 opmerking:

Rieki zei

新年快乐, UNNE GOEIE ROETSJ, 万事如意 EN VEEL GELUK EN GEZONDHEID IN 2009!!!

Als je dit leest is het bij jullie al 2009.
Heb ik wel van jouw gekopieerd. Wat de chinese tekens betekenen ???

Groetjes Thei en Rieki