donderdag 23 augustus 2007

星期三

Hier een indruk van een taxiritje door de stad. In Guangzhou zijn er veel verhoogde wegen. Op sommige plaatsen hebben de wegen 3 verdiepingen. Ook kun je op veel plaatsen niet zomaar afslaan; er staan namelijk hekken in het midden van de weg. Je moet dan doorrijden tot de eerstvolgende opening waar je dan een U-bocht kan maken en weer richting je gewenste afslag kan rijden. Het idee hierachter is dat er zo minder gevaarlijke kruisingen onstaan. Er is een aparte baan voor de U-bochtnemers, anders zou het nog altijd gevaarlijk zijn. De meeste wegen zijn minstens driebaans. Als er zes banen zijn, staan er meestal acht auto's naast elkaar. Elke centimeter wordt benut. Het motto is: duwen of geduwd worden.




Linksboven zitten Hw en Mickey op een bankje in een groot warenhuis, waar we vanmorgen gewinkeld hebben. Zoals je aan de tassen kan zien, is de buit al binnen. Rechtsboven staat een "ober" van ons lunchadres; een Braziliaanse BBQ zaak. Ze liepen de hele tijd met dat soort spiezen en messen rond vol met vlees. Toevallig is dit een plaatje van het enige moment dat ze met maïs langskwamen. Ik had verteld dat ik wel een foto wou maken, dus de ober werd vriendelijk doch dringend verzocht om even te poseren (door de oma van Mickey).
Linksonder nog een taxi plaatje. Rechtsonder een foto van het uitzicht zonder regen. Even ter vergelijking met de foto's van gisteren.

2 opmerkingen:

Maya zei

zegehhh.. draagt HW daar nou al jouw tasjes met nieuwe kleding??

hihi, Maya

Ilse zei

Nounou... al dat gewinkel en geeet... geniet er maar lekker van!

X Ilse

Groet aan Haiwen!