maandag 24 september 2007

7

Uitzicht op Zhong Hai Ming Du (onze compound) vanuit een bushalte. Let vooral op de enorme banyan boom in het midden. Deze staat een stuk van de stoep af, een stukje op de weg eigenlijk. Maar hij zal wel zo oud zijn, dat het zonde is om hem om te kappen.
Zozo, toen was het zondagavond 23.00. Net terug van het tweede Chinese muziek concert. We hebben o.a. de volgende stukken gespeeld (voor de duidelijkheid meteen maar in de vertaling):

- De kleurrijke wolk achtervolgt de maan
- De maneschijn gaat weg, ik ga ook weg
- De herfstige maan weerspiegeld in het gladde meer
- Mijn september
- Het verhaal van de lente
- De bel van het hongerige paard klingelt
- De drakenboot race

Mmm, in het Chinees klinkt het allemaal een stuk poetischer.... Sommige stukken zijn echt mooi, er zijn er echter ook een paar behoorlijk lelijk. "De halve maan klimt langzaam omhoog" bijvoorbeeld is een soort mislukte tango met een Mantovani sausje, brrrr. Er waren vandaag en gisteren erg veel mensen van het publiek te laat. Zelfs na het vierde stuk kwamen er nog mensen binnen.
Morgen heb ik een dagje vrij. Ik ga met Hw naar het WTA tennistoernooi kijken, hier in de stad. Dinsdag is het 中秋节 (mid autumn festival). We hebben dan 's middags om 14.00 repetitie. Woensdag hebben we namelijk een commercieel concert; Radetzky mars, 1ste deel 5de Beethoven, "Butterfly lovers" vioolconcert en nog wat meer stukken in die lijn.
Dag!

Geen opmerkingen: