donderdag 26 juni 2008

Nogal ernstig

De dirigent is aardig op dreef met het uitschelden van mensen. De aanvoerder kreeg er weer flink van langs vandaag. "Dat was verschrikkelijk. Heb je soms in het Russische leger leren spelen?" Voor de rest was de repetitie niet nuttig. De WSS en Prokofiev moesten alletwee 's morgens doorgenomen worden. Er zijn vandaag geen problemen opgelost en de WSS was een enorme zooi. Ik speel esklarinet en ik heb geen idee waar ik qua stemming heen moet. Ik heb vanalles geprobeerd maar niks past omdat het altijd ergens vals is. Heel ernstig en niet leuk. Het grootste probleem is de eerste fluit die zo overtuigd is van haar eigen kunnen dat het haar niet opvalt dat ze vaak een kwarttoon(!) te hoog zit. Van enig aanpassingsvermogen is geen sprake. Needless to say dat ik vandaag geen fijne repetitie had. Het was zo'n zooitje dat de dirigent niet eens tijd had om op "bijzaken" als stemming te letten AHUM! Door een of ander wonder klinkt Prokofiev best goed (andere fluit en hoorn). Morgen weer de hele dag ertegen aan :S Om 17.00 komt JiaYin ook nog want hij heeft volgende week overgangsexamen.
Het etentje van gisteravond was gezellig. Michael (fagottist, heeft al 6 jaar in het GSO gespeeld en was dit jaar een jaartje thuis in de USA) is terug voor dit concert en zal vanaf september weer gewoon werken. We zijn bij een Vietnamees gaan eten en daarna zijn we in de stromende regen naar 1920 (bar) gezwommen. We hebben ons netjes gedragen hoor! Leuk om er weer een gemotiveerde buitenlander bij te hebben. Ik zie het deze week namelijk niet zitten.

1 opmerking:

Cyrina zei

Kom op Joke! Het wordt vast en zeker wel weer beter! Misschien is iedereen toe aan vakantie?? Het is me trouwens ook wel een programma!! Ik vind het geweldig, maar blijkbaar kent de artistieke leiding van het orkest het orkest toch niet zo heel goed...
Sterkte!! :S

Groetjes, Cyrina